ua en ru

Ляшко звинувачує БПП в підкупі депутатів своєї фракції

Ляшко звинувачує БПП в підкупі депутатів своєї фракції Фото: Олег Ляшко

Гройсман порадив звернутися з заявами до прокуратури та антикорупційного бюро

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко сьогодні в ході пленарного засідання Верховної Ради України з трибуни парламенту заявив про те, що представники БПП вимагають від окремих членів його фракції покинути Радикальну партію, тобто стати "тушками", є певний шантаж та погрози. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"За дорученням Президента Порошенка зараз триває підкуп народних депутатів від фракціі Радикальної партії. Персонально цим займаються Олександр Третьяков (заступник голови фракції БПП - ред.), Ігор Кононенко (заступник голови фракції БПП - ред.), а також позафракційний народний депутат Олександр Оніщенко",- розповів Ляшко.

За його словами, п'ять членів фракції Радикальноі партії отримали пропозиції вийти з Радикальноі партії в замін на певні кошти та місця у передвиборчих списках, а один із депутатів Артем Вітко перейшов в коаліцію.

У свою чергу спікер парламенту Володимир Гройсман запропонував Ляшку звернутися із заявами до правоохоронних органів та Антикорупційного бюро.

Нагадаємо, вчора в ході засідання Верховна Рада не змогла відправити у відставку віце-прем'єр-міністра Валерія Вощевського.

Крім того, у вівторок в ході пленарного засідання Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілом закон №2087а "Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції".

Також, керівника апарату Верховної Ради Валентина Зайчука відправили у відставку.