ua en ru

Литва планує збільшити відсоток видачі багаторазових віз громадянам України

Литва планує збільшити відсоток видачі багаторазових віз громадянам України. Про це під час бізнес-зустрічі найбільших представників туристичних ринків Литви та України в посольстві Литовської Республіки в Україні повідомила директор Державного департаменту з туризму при Міністерстві господарства Литви Раймонда Бальнене, повідомляє прес-служба посольства.

"Ми будемо наполягати на збільшенні відсотка видачі багаторазових віз українцям. Але, оскільки Литва сьогодні є членом Євросоюзу, то останнє слово, звичайно, залишиться за Брюсселем. На жаль, це питання більше не входить до компетенції національних країн Євросоюзу", - зазначила Раймонда Бальнене.

Крім того, в посольстві обіцяють подбати про відсутність черг при оформленні віз громадянам України.

"Щоб уникнути черг при оформленні шенгенських віз, влітку ми плануємо розширити штат співробітників консульського відділу, - відзначає посол Литовської Республіки в Україні Пятрас Вайтекунас. - Крім того, зараз ми активно просуваємося у створенні так званого візового центру, який візьме на себе частину функцій консульства, і розвантажить роботу консульських співробітників, спростивши тим самим видачу віз громадянам України", - підкреслює посол.

Разом з тим, значних "візових" черг при посольстві Литви не було навіть в самий піковий, літній період, при тому, що кількість бажаючих отримати шенгенську візу з кожним роком тільки збільшується, підкреслюють в представництві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2011 р. зросла кількість виданих віз консульськими установами Польщі на 25,8%.