ua en ru

Ліміти відповідальності по ОСАЦВ збільшать у два рази

Президія Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) прийняла рішення звернутися до Нацкомісії, що здійснює регулювання ринків фінансових послуг, з проханням переглянути ліміти відповідальності по ОСАЦВ і підвищити їх мінімум у півтора рази. Про це інформаційному проекту FinMaidan повідомив генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко.

"Ми передали в комісію наші методичні матеріали: у них прописані варіанти підвищення лімітів відповідальності в півтора-два-три рази. А комісія буде вибирати", - пояснив він.

Зазначимо, зараз максимальна виплата за шкоду, заподіяну майну, становить 50 тис. грн, а за шкоду життю та здоров'ю потерпілого - 100 тис. грн. Останній раз ліміти відповідальності переглядалися ще в 2010 р.

Страховики у свою чергу вважають, що ліміти потрібно підвищувати як мінімум в два рази. "Нашим клієнтам ми пропонуємо добровільне страхування цивільної відповідальності: ліміт по збитку, заподіяного майну, в цьому продукті становить 200 тис. грн. Він користується попитом у страхувальників", - говорить Мачей Шишко.

Нагадаємо, ще в 2013 році Нацкомфінпослуг пропонувала підвищити ліміт відповідальності за заподіяння шкоди життю і здоров'ю потерпілих у ДТП до 3 млн грн.

Як зазначає FinMaidan, компромісом може бути середній варіант - зростання лімітів вдвічі. Після рішення про підвищення лімітів члени президії будуть ініціювати перегляд тарифів.

Раніше повідомлялося, що ринок ОСАЦВ можуть залишити ще близько 10 страхових компаній.