ua en ru

Ліберали в Європарламенті закликають посилити оборону ЄС

Ліберали в Європарламенті закликають посилити оборону ЄС Фото: лідер групи ліберальних партій у Європарламенті Гі Верхофстадт

Європейському Союзу потрібен Європейський оборонний союз для посилення НАТО

Представники групи ліберальних партій у Європарламенті закликають не тільки продовжувати санкції щодо Росії, але і посилити обороноздатність ЄС. Про це повідомляється в прес-релізі групи, передає ЄС-Плюс.

"По-перше, Європа повинна посилити свою співпрацю у сфері оборони. Нам потрібен Європейський оборонний союз з європейськими інтегрованими збройними силами", - заявив лідер групи в парламенті Гі Верхофстадт.

Він також висловив переконання в тому, що ЄС повинен чітко показати, що у нього суперечки не з російським народом, а з Президентом Росії Володимиром Путіним, і запропонував посилити співпрацю з Росією у сфері мистецтва, програм обміну студентами та у візових питаннях.

"До цього часу Європейська Рада зробила дуже невеликий прогрес, ми закликаємо президента Ради продемонструвати сміливість і рухатися вперед. Європейському Союзу потрібен Європейський оборонний союз для посилення НАТО", - зазначила у свою чергу Хільде Вотманс.

Нагадаємо, ПАРЄ сьогодні розгляне резолюцію щодо повноважень російської делегації.