ua en ru

Лавров звинуватив Порошенка у підтримці русофобії на Заході

Лавров звинуватив Порошенка у підтримці русофобії на Заході Фото: Сергій Лавров

Глава МЗС РФ також заявив, що Росія збирається провести зустріч у "нормандському форматі"

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив Президента України Петра Порошенка в бажанні підтримувати русофобію на Заході. Про це повідомляє Російська служба BBC.

Приводом для критики послужило інтерв'ю Порошенко газеті Liberation, в якому він, зокрема, заявив, що президент Росії Володимир Путін "хоче всю Європу" і "може зайти настільки далеко, наскільки йому дозволять".

"Зрозуміло, що людина, яка виступає з такими неспровоцированными заявами, звичайно, більше стурбований тим, щоб підтримувати русофобію на Заході, щоб штучно нагнітати напруженість і тим самим відволікати увагу від своєї нездатності виконати те, під чим підписався", - заявив Лавров.

Крім того, він повідомив, що Росія збирається провести зустріч у "нормандському форматі", але поки що на рівні експертів.

За словами Лаврова, Росія збирається покласти на стіл переговорів два документа - мінські угоди і поправки до Конституції, прийняті Верховною Радою України.

"Просте зіставлення зобов'язань Петра Порошенка і того, що в результаті в Києві було зроблено, має бути дуже цікавим заняттям", - заявив Лавров.

Нагадаємо, у МЗС РФ звинуватили Україну у відмові підписати угоду про відвід озброєння до 100 мм.