ua en ru

Квіташвілі: в Україні немає епідемії грипу

Квіташвілі: в Україні немає епідемії грипу Фото: Олександр Квіташвілі

В Україні 25 лабораторно підтверджених смертей від грипу

Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі запевнив, що в Україні немає епідемії грипу. Про це Квіташвілі повідомив в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поки Україна не дійшла до рівня епідемії", - сказав Квіташвілі.

Разом з тим, урядовець закликав громадян України при виявленні перших ознак грипу - підвищення температури тіла до 38-39 градусів - звертатися до лікарів, а не займатися самолікуваннням, особливо тим категоріям осіб, які входять до групи ризику: вагітним, дітям до 5 років, людям з хронічними захворюваннями, діабетом, людям старше 65 років.

Окрім того, він зазначив, що в Україні 25 лабораторно підтверджених смертей.

"Станом на сьогоднішній день від грипу - 25 лабораторно підтверджених смертей. Вчора я чув інформацію, там різні цифри називаються, - це неправда тому, що ми повинні всі випадки підтвердити лабораторно", - сказав Квіташвілі.

Міністр також додав, що у переважній більшості випадків смертей причиною був грип штаму Н1N1.

"Летальні випадки, які були підтверджені - це Н1N1", - зазначив він та додав, що від H1N1 лабораторно підтверджених 22 випадки смертей, від групи В - 2 випадки. Всього ж до МОЗ надійшло на підтвердження 28 випадків смертей, з них 3 випадки не були підтверджені.

В свою чергу, керівник ДЗ "Український центр контролю та моніторингу захворювань МОЗ України" Любов Некрасова відзначила, що норма ВООЗ, коли епідеміологічний поріг захворюваності на грип не перевищений, становить 578 хворих на 100 тисяч осіб. В Україні ж середній показник захворюваності на грип на сьогодні становить 310 хворих на 100 тисяч осіб.

Окрім того, вона також підтвердила інформацію, що в Україні 25 лабораторно підтверджених смертей, решта, за її словами, не підтверджені.

Разом з тим, вона зазначила, що в Україні провакциновано дуже мала кількість людей - тільки 120 тисяч осіб.

Нагадаємо, вчора, 14 січня, повідомлялося, що в Україні від грипу з початку епідеміологічного сезону, 1 жовтня 2015 року по 10 січня 2016 року, померло 25 людей.