ua en ru

Кубів ініціює підготовку заяви ВР по загостренню терористичних загроз в Європі

Кубів ініціює підготовку заяви ВР по загостренню терористичних загроз в Європі Фото: Степан Кубів

Кубів пропонує обговорити це питання на раді коаліції

Депутат Верховної Ради України (ВРУ), представник президента України в парламенті Степан Кубів пропонує обговорити на раді коаліції підготовку заяви українського парламенту з приводу загострення терористичних загроз в Європі. Про це нардеп сказав в ході засідання погоджувальної ради ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я як депутат хочу зупинитися на тому і запропонувати обговорити на раді коаліції, а може і в більш широкому колі, підготувку заяви Верховної Ради з приводу загострення терористичних загроз в Європі. Ось в тій географічній Європі, яка простягається від берегів Франції до Дону і ще далі", - підкреслив Кубів.

Він вважає, що світова спільнота повинна дати відсіч тероризму.

"Сьогоднішня терористична загроза Європі - це, крім усього, багатоходовий пас Москви для відволікання уваги світової громадськості від окупації земель України, це старий кремлівський прийом обміну землями... Нам варто подумати, як донести до світу консолідований голос Верховної Ради України щодо боротьби з міжнародним тероризмом. Будь-який тероризм повинен бути зупинений світовим співтовариством. І той, який називається ісламським, і той, який називається імперським", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія буде домагатися прийняття в ООН власного проекту резолюції про тероризм.