ua en ru

У Кривому Розі при отриманні хабара затриманий голова райради, - МВС

У Кривому Розі при отриманні хабара затриманий голова райради, - МВС Фото: затримання голови райради Кривого Рогу

Держслужбовець вимагав хабар у розмірі 60 тис. грн за дозвіл на розміщення МАФів

В місті Кривий Ріг Дніпропетровської області сьогодні, 18 травня, був затриманий голова Дзержинської районної ради міста при отриманні хабара в розмірі 60 тис. грн за видачу документів на розміщення торгових кіосків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ (МВС) України.

"Сьогодні, в службовому кабінеті працівниками Департаменту боротьби зі злочинами у сфері економіки МВС України, при передачі дозвільних документів на встановлення МАФів, затриманий голова Дзержинської районної ради Кривого Рогу", - йдеться в повідомленні.

Ситуацію також прокоментував міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"За вказівкою хабарника, гроші були перераховані на банківський рахунок брата його дружини. Це не допомогло зловмиснику уникнути відповідальності", - заявив Аваков.

Повідомляється, що при затриманні на отриманні хабара був також проведений санкціонований обшук у службовому кабінеті голови, в результаті чого був вилучений великий арсенал холодної та вогнепальної зброї.

Генеральною прокуратурою України відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), яка передбачає покарання від п'яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Нагадаємо, вчора СБУ спіймала на хабарі офіцера Чернігівського прикордонного загону.

У Кривому Розі при отриманні хабара затриманий голова райради, - МВС

Фото: вилучений арсенал зброї