ua en ru

Конституційна комісія підтримала проект змін до Конституції

Конституційна комісія підтримала проект змін до Конституції Фото: Володимир Гройсман

Проект змін до Конституції буде направлений на розгляд Президенту України

Члени Конституційної комісії підтримали проект змін до Конституції з децентралізації місцевого самоврядування. За відповідне рішення проголосувала більшість членів Конституційної комісії, один утримався і один - проти, передає кореспондент РБК-Україна.

"Підтримати проект змін до Конституції в частині децентралізації місцевого самоврядування, який відповідає висновку Венеціанської комісії з техніко-юридичними правками які будуть опрацьовані, щоб все було чітко прийнято, і направити на розгляд Президенту України. Прошу підтримати цей варіант",- сказав голова Верховної Ради Україні Володимир Гройсман.

У свою чергу секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт на засіданні Конституційної комісії повідомив, що ухвалений проект Конституції включає у себе всі рекомендації Венеціанської комісії.

"Сьогодні вранці у мене була розмова з робочою групою, і ця робоча група підготувала новий текст, і в цьому новому тексті практично включені всі рекомендації Венеціанської комісії", - сказав він.

Також до Президента України буде направлено висновок з окремою думкою членів Конституційної комісії.

Нагадаємо, Верховна Рада розгляне зміни до Конституції до 17 липня. Також, спікер парламенту Володимир Гройсман висловив надію на те, що остаточне ухвалення проекту змін буде у вересні. "Я мрію про те, щоб завтра остаточно ці пропозиції в частині тільки тієї, про яку я сказав, Конституційна Комісія прийняла зі стовідсотковим урахуванням висновків Венеціанської комісії. Друге, я мрію про те, щоб Президент країни вніс ці зміни в український парламент. Третє, я мрію, щоб у відповідності з процедурою до 17 липня парламент 226 голосів прийняв це рішення і направив до Конституційного суду для висновків щодо конституційності цих змін", - сказав Гройсман.