ua en ru

У Раді розраховують на прийняття закону про ринок газу наступного тижня

У Раді розраховують на прийняття закону про ринок газу наступного тижня Верховна Рада України

У парламентському комітеті з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки розраховують, що Верховна Рада України ухвалить в цілому законопроект №2250 "Про ринок природного газу" на наступному тижні. Про це на форумі заявив голова комітету Микола Мартиненко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми пережили надзвичайно важку зиму. Ми думали не тільки про поточні проблеми: про забезпечення газом, по іншим енергоносіям, але й думали про перспективних речі. Вчора ми направили остаточний варіант проекту стратегії розвитку і реформування енергетики до 2020 р. Ця дискусія велася з літа минулого року. Ця дискусія велася не тільки всередині України, але й з нашими західними партнерами", - заявив він.

Мартиненко зазначив, що парламент до кінця поточної сесії повинен прийняти ряд важливих законів:

"У першу чергу, це закон про ринок газу. Наступного тижня закон до другого читання буде внесений на розгляд у зал. Враховуючи, як велася підготовка, думаю, що цей закон, який передбачає перегляд ривка газу згідно 3 енергетичного пакету, буде прийнятий в цілому", - додав він.

Також парламент має забезпечити прийняття низки проектів законів для реформування енергетичного ринку відповідно до стандартів ЄС. Це стосується також змін у закон про ринок електроенергії, оптимізації у вугільній галузі, а також "зеленого тарифу":

"Це необхідно зробити до 22 травня, адже саме тоді відбудеться засідання ради директорів (МВФ), де буде виділено 800 млн дол. Тому від прийняття цих законів залежить це рішення", - додав він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко наполягає, щоб на наступному тижні Верховна Рада у другому читанні прийняла закон про ринок природного газу.