ua en ru

Комітет ПАРЄ пропонує не позбавляти російську делегацію повноважень

Комітет ПАРЄ пропонує не позбавляти російську делегацію повноважень Фото: комітет ПАРЄ пропонує не позбавляти російську делегацію повноважень

Комітет зазначив, що санкції стосовно представників Росії вже діють

Моніторинговий комітет Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) пропонує поки не позбавляти російську делегацію повноважень. Відповідне рішення було прийнято під час обговорення проекту резолюції з цього питання, передає "ЄС-Плюс".

Висловивши жаль з приводу відсутності прогресу Російської Федерації в питаннях ситуації на сході України і анексії Криму, комітет, тим не менше, зазначив, що санкції стосовно представників Росії вже діють і закликав колег з російського парламенту відновити діалог з Асамблеєю.

"Зараз основним є, щоб російський парламент і його делегація в Асамблеї висловили недвозначні зобов'язання вступити в діалог без попередніх умов", - написано в проекті резолюції.

Крім того, в проекті документа повторюються заклики до російської влади повністю реалізувати мінські угоди, відмовитися від анексії Криму, негайно звільнити Надію Савченко, припинити переслідування громадян, активістів, представників неурядових організацій та ЗМІ, що критично відносяться до ролі Росії в Україні, привести закон про неурядові організації у відповідність з європейськими стандартами, повністю поважати права на свободу зібрань і слова.

Зазначається, що проект резолюції буде розглянуто ПАРЄ у повному складі на своїй сесії 22-26 червня 2015 р.

Нагадаємо, глава ПАРЄ Анн Брассер закликала Росію повернути свою делегацію.