ua en ru

Комбат "Азова" заперечує зв'язок символіки батальйону з нацизмом

Комбат "Азова" заперечує зв'язок символіки батальйону з нацизмом Фото: символіка "Азова" на прапорах

За словами Білецького, емблема "Азова" не копіює нацистський "вовчий капкан"

Полк спеціального призначення "Азов", який бере участь в антитерористичній операції (АТО) на Донбасі не використовує в символіці нацистські символи. Про це заявив комбат "Азова", народний депутат України Андрій Білецький, передають "Донецькі вісті".

За словами Білецького, емблема, яку багато хто приймає за нацистський "вовчий капкан", "Ідея Nації" - це перехрещення літер латинського алфавіту "і" та "N".


"Я підозрюю, що саме цей символ прийняли за нацистський. Якщо це так, то твердження дивне. Мінімум десяток міст у Франції, Бельгії та Німеччини мають подібний знак на гербах і печатках міста. І я не збираюся на догоду недоумкуватій політкоректності відмовлятися від символу, за який десятки хлопців загинули", - заявив комбат "Азова".

Він також зазначив, що цей символ з'явився серед українських націоналістів-патріотів у 1991 р., і поширювалася в різних націоналістичних сферах - була символом організацій "Свобода" та "Патріот України".

"Спочатку символом батальйону обрали стилізований тризуб. Але більшість хлопців прийшли з правого руху, і "Ідея Nації" стала народним знаком батальйону, а потім він з'явився на шевронах", - додав Білецький.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, в Маріуполі бійці "Азова" потрапили в ДТП.