ua en ru

Клімкін: Україна не буде співпрацювати з Росією у РБ ООН, якщо стане її членом

Клімкін: Україна не буде співпрацювати з Росією у РБ ООН, якщо стане її членом Фото: Павло Клімкін

Голова МЗС розповів про плани України, якщо держава стане членом РБ ООН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна не буде співпрацювати з Росією у Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй у разі досягнення державою членства. Про це він сказав у ході брифінгу в Нью-Йорку.

"Ні, ми не будемо співпрацювати (з Росією), тому що ми зіткнулися з такою проблемою, якої раніше ніколи не було у Раді безпеки (ООН). Це - агресія Росії проти України. Але звісно ми сконцентруємося на нашому зобов'язанні дотримуватися принципів ООН. І ми сподіваємося, що після 70 років перебування в ООН ми можемо гідно виконувати свої зобов'язання за Хартією ООН", - відповів Клімкін на питання, чи буде Україна співпрацювати з РФ, якщо стане членом Радбезу ООН.

Крім того він зазначив, що Україна буде проводити плідну роботу у разі досягнення членства в Раді безпеки, зокрема держава буде працювати над досягненням більшої ефективності миротворчих місій і над тим, як зробити вже існуючу процедуру більш ефективною.

Нагадаємо, 12 жовтня розпочався робочий візит міністра закордонних справ України Павла Клімкіна в США напередодні виборів непостійних членів РБ ООН. Вибори пройдуть 15 жовтня.