ua en ru

Киянин взяв у заручники свого сина і погрожував влаштувати вибух

Киянин взяв у заручники свого сина і погрожував влаштувати вибух Фото: у Києві чоловік тримав у заручниках власного сина

Міліція вмовила чоловіка здатися тільки після 5 годин переговорів

У Києві чоловік вчора, 25 травня, чоловік, намагаючись врятуватися від затримання, забарикадувався у своїй квартирі, взяв у заручники свого сина і погрожував влаштувати вибух. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в місті Києві.

"25 травня, маючи постанову суду на обшук квартири з метою встановлення місцезнаходження підозрюваного і його затримання співробітники міліції прийшли за встановленим місцем його проживання. Однак фігурант забарикадувався в квартирі. У ролі заручника 41-річний киянин утримував свого малолітнього сина. Не бажаючи здаватися органам правосуддя, чоловік погрожував застосувати вибуховий пристрій і зброя", - йдеться в повідомленні.

Переговори з киянином тривали 5 годин, в кінці кінців, міліції вдалося звільнити дитину і затримати його батька.

У його квартирі правоохоронці виявили і вилучили майже 700 патронів до стрілецької зброї калібру 5,45 і 7,62 мм, предмет, зовні схожий на автомат Калашникова, 9 магазинів до нього, три мобільних телефони, жіночу сумку з документацією.

Киянин взяв у заручники свого сина і погрожував влаштувати вибух

Киянин взяв у заручники свого сина і погрожував влаштувати вибух

(Фото - прес-служби ГУМВС України в місті Києві)

Під час огляду автомобіля, яким користувався зловмисника, співробітники міліції виявили номерні знаки "ПТН-ПНХ", наручники, сокира, балаклаву, кільце з жовтого металу, прикрашену прозорим каменем, і мобільний телефон в розібраному стані.

Затриманого доставили в райуправління міліції.

Як зазначається, ще у вересні 2014 р. чоловік у компанії інших озброєних людей погрожував директору кооперативу. У міліції озброєні люди назвалися представниками одного з добровольчих батальйонів, проте ця інформація не підтвердилася.

Міліція порушила проти них кримінальну справу, фігурант сів під домашній арешт, пізніше киянин зник і був оголошений в розшук.

Нагадаємо, 25 травня в Люботині Харківської області місцевий житель відкрив стрілянину по людях, в результаті чого загинуло дві людини, ще один був госпіталізований. Пізніше чоловік захопив трьох заручників на АЗС у селі Коротич під Харковом. Проте пізніше харків'янин був застрелений снайпером в ході спецоперації.