ua en ru

Кияни втомилися від неефективної політики Кличка на посаді мера, - політолог

Згідно з результатами соціологічних досліджень, кияни втомилися від неефективної політики Віталія Кличка на посаді мера, а його рейтинг в 15,6% падає з кожним днем. Про це заявив політолог Олексій Краснопьоров.

"Це не дивно, тому що видатний спортсмен виявився абсолютно бездарним політиком. Що Кличко зробив для киян, окрім підвищення тарифів? Нічого. Звідси і зниження електоральних результатів. Тепер же кияни хочуть бачити нових людей біля керма столиці, які здійснювали б реальні вчинки і конкретні дії для Києва і киян, а не розповідали про "двох заступників, четверо з яких ще лежать в Кабміні", як Кличко", - заявив експерт.

За його словами, очікування нових осіб і реальних дій від влади, зокрема, пояснюється успіхом таких партій як, наприклад, "Рух за реформи", за яку вже зараз готові проголосувати понад 6% виборців, а її лідер Сергій Думчев уже сьогодні, за різними оцінками, займає 3 або 4 місце в рейтингу електоральної підтримки киян.

"Варто відзначити і Олександра Омельченка, який зі своєю партією "Єдність" займає поки що друге місце в електоральних опитуваннях підтримки на виборах мера столиці. Це пояснюється тим, що про нього багато киян пам'ятають, як про градоначальника, який за два терміни перебування на посаді мера встиг дещо зробити для Києва - наприклад, побудувати Майдан Незалежності і відбудувати Михайлівський собор. Словом, можу дати свій прогноз, що з урахуванням виборів у два тури комусь з кандидатів Кличко програє у другому турі, якщо взагалі вийде в нього", - резюмував політолог.