ua en ru

У Києві отруїлися 5 громадян Польщі

У Києві отруїлися 5 громадян Польщі Фото: Держсанепідслужба

Поляки проживали у Radisson Blu Hotel на Подолі

П'ятеро громадян Польщі госпіталізовані до інфекційних відділень лікарень Києва. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби в Києві.

"У Києві зареєстровано спалах гострої кишкові інфекції серед громадян Польщі, які тимчасово проживали у готелі "Редіссон" на Подолі, внаслідок якого постраждало 5 осіб. Усіх хворих було госпіталізовано до інфекційних відділень лікарень Києва, у тому числі три особи до Київської міської клінічної лікарні №9, двоє - до Олександрівської міської клінічної лікарні, з попереднім діагнозом "Гострий гастроентероколіт". Станом на 26 серпня в стаціонарі залишалось троє потерпілих. Медична допомога надається в необхідному обсязі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, при проведенні епідрозслідування з'ясовано, що постраждалі харчувались: сніданки - кафе готелю "Редіссон" ТОВ "Веон Плюс", обід та вечеря - ресторан "Мєтла", вул. Прорізна, 21. Також обідали в кафе ТОВ "ВАТМІР-1", вул. Волоська, 8/5. Заключний бенкет відбувся в ресторані готелю "Україна", вул. Інститутська, 1.

"Для встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації працівниками Держсанепідслужби проведено санітарно-епідеміологічне обстеження кафе готелю "Редіссон" ТОВ "Веон Плюс". Для лабораторних досліджень відібрано 3 зразки кулінарних виробів, 60 санітарно-гігієнічних змивів з об'єктів навколишнього середовища, обстежено 29 працівників кафе. Обстеження інших закладів, де харчувалися постраждалі, та лабораторні дослідження тривають", - зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура порушила справу за фактом масового отруєння дітей у Чернівцях.