ua en ru

У Києві на мітингу комуністів сталася бійка

У Києві на мітингу комуністів сталася бійка Фото: мітинг КПУ в Києві

Невідомі в балаклавах спробували проникнути в парк, де проходить мітинг КПУ

У Києві в Меморіальному комплексі "Національний музей історії ВВВ", де сьогодні, 1 травня, проходить мітинг Комуністичної партії України, сталася бійка між невідомими молодими людьми в масках і правоохоронцями, передає кореспондент РБК-Україна.

Близько 30 молодих людей у балаклаві спробували пройти до місця проведення мітингу, проте правоохоронці перешкоджали їм, в результаті чого виникла бійка.

В ході неї молоді люди в масках отримали легкі тілесні ушкодження.У Києві на мітингу комуністів сталася бійка

Фото - РБК-Україна

"Ми, громадяни України, прийшли в музей і хочемо взяти участь в акції, але правоохоронці нас не пускають і злегка побили", - заявив журналістам один з молодих людей у балаклаві.

В даний час бійка вщухла, але люди в балаклавах намагаються проникнути на мітинг комуністів з іншого боку парку.

Міліція затримала 15 осіб, які намагалися спровокувати бійку. Правопорушників завантажили в автозак і відвезли.

"Станом на 11:20 декілька десятків молодих чоловіків, частина з яких була в балаклаві, намагалися спровокувати бійку з учасниками заходів. В результаті оперативного втручання правоохоронців конфліктна ситуація врегульована. За вчинення протиправних дій 19 людей затримано і доставлено в міліцію для з'ясування обставин інциденту", - йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в місті Києві.

Зазначимо, що мітинг Комуністичної партії України в Меморіальному комплексі "Національний музей історії ВВВ" завершився. Активісти почали розходитися, при цьому правоохоронці супроводжують активістів, щоб попередити можливі провокації.

Примітно, що на сьогоднішньому мітингу Петра Симоненка облили кефіром. Інцедент стався під час спілкування лідера КПУ з журналістами. Невідомий молодий чоловік підбіг до Симоненка і облив його кефіром, після чого втік з місця події. Правоохоронцям не вдалося затримати правопорушника.

Нагадаємо, на мітинг КПУ в Києві зібралося близько 500 комуністів, також присутній лідер КПУ Петро Симоненко.

Також повідомляється, що під час зіткнення постраждав співробітник правоохоронних органів. Невідомий бризнув в обличчя міліціонера з газового балончика. Лікарі надавали медичну допомогу потерпілому на місці події, однак у зв'язку зі станом здоров'я медики вирішили його госпіталізувати.