ua en ru

Кандидат у керманичі ЗС США підтримує надання Україні летального зброї

Кандидат у керманичі ЗС США підтримує надання Україні летального зброї Фото: Джозеф Данфорд

За словами Данфорда, Росія представляє для США ще більшу загрозу, ніж ІГ

Кандидат на вищу військову посаду в США Джозеф Данфорд підтримує ідею надання Україні летального озброєння, зокрема, протитанкових ракет, передає Deutsche Welle.

"Без такої підтримки вони не зможуть захистити себе від російської агресії", - заявив Данфорд, передає dpa.

Під час слухань у Сенаті за твердженням Данфорда на посаді він також заявив, що Росія представляє для США навіть більшу загрозу, ніж терористична організація "Ісламська держава".

Нагадаємо, помічник держсекретаря США Джона Керрі Вікторія Нуланд повідомила, що в Сполучених Штатах Америки все ще обговорюється питання надання летального зброї Україні. За її словами, рішення буде ґрунтуватися на тому, яка ситуація в зоні конфлікту. "Ми (США, - ред.) надали Україні допомогу в області безпеки в розмірі 140 млн дол...Президент поки не ухвалив рішення, чи буде передаватися українським збройним силам летальна зброю. Питання є предметом обговорення", - заявила Нуланд.

Зазначимо також, міністр оборони Степан Полторак за підсумками засідання комісії Україна-НАТО в Брюсселі повідомив, що при подальшому порушенні Росією мінських угод, Північноатлантичний Альянс може переглянути питання надання Україні летального зброї. За його словами, в цьому питанні солідарні всі країни-члени НАТО.

Нагадаємо, помічник держсекретаря США Джона Керрі Вікторія Нуланд відвідає Україну 15-16 липня, щоб обговорити ряд двосторонніх питань.