ua en ru

Кабмін схвалив нові санкції проти Росії

Кабмін схвалив нові санкції проти Росії Фото: Юрій Стець

Пакет санкцій буде направлений на затвердження РНБО

Кабінет міністрів України схвалив новий пакет санкцій відносно Росії. Про це по завершенню засідання уряду журналістам повідомив міністр інформаційної політики Юрій Стець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перелік санкцій був затверджений",- повідомив міністр.

Разом з тим, за словами міністра юстиції Павла Петренка, після затвердження Кабміном переліку санкцій України проти РФ буде направлений на розгляд РНБО.

У свою чергу, як передає прес-служба Кабміну, Яценюк нагадав, що вчора почали діяти розширені санкції проти Російської Федерації, введені урядом США.

"Тому сьогодні Кабінет міністрів України схвалює додатковий другий розширений пакет по введенню санкцій, відправляє їх на розгляд Ради національної безпеки і оборони", - сказав Яценюк.

Загалом двома розпорядженнями уряду пропонується застосувати санкції щодо 1124 фізичних і 156 юридичних осіб.

Відзначимо, як заявив сьогодні на засіданні уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, сьогодні Кабмін схвалить додатковий другий розширений пакет по введенню санкцій проти РФ і направить на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.

Нагадаємо, уряд України 11 вересня 2014 р. прийняв перше розпорядження (№829-р) про введення санкцій. Зокрема, заборони стосувалися в'їзду на територію України, виведення капіталу за межі України, участь в приватизації, заборони експорту до Російської Федерації товарів військового призначення та подвійного використання.