ua en ru

Кабмін направить розширений пакет санкцій проти РФ до РНБО

Кабмін направить розширений пакет санкцій проти РФ до РНБО Фото: Арсеній Яценюк

Уряд схвалить додатковий пакет санкцій

Кабінет міністрів України схвалює додатковий другий розширений пакет по введенню санкцій проти РФ і направляє на розгляд Ради національної безпеки і оборони України. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні Кабінет міністрів України схвалює додатковий другий розширений пакет по введенню санкцій, відправляє їх на розгляд Ради національної безпеки і оборони", - повідомив Яценюк.

Як раніше повідомлялося, даний пакет санкцій був направлений до Кабміну 3 серпня.

"Пакет санкцій готовий. Я особисто своїм підписом направив його в Кабінет міністрів. Я дуже сподіваюся, що найближчим часом він буде остаточно готовий і буде затверджений. Без таких санкцій, звичайно, багато процесів працювати не будуть", - заявляв міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Міністр також зазначив, що пакет санкцій проти РФ пов'язаний з анексією Криму Росією, і заявив, що на його думку, півострів повернеться до складу України через відсутність інвестицій. Крім того, він додав, що Москва буде змушена сісти за стіл переговорів.

"І це питання не тільки санкцій, які не будуть зняті ніколи за визначенням. Це буде економічна ситуація, коли ніякий нормальний розвиток неможливий", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв запропонував розширити контрсанкции РФ на Україну.