ua en ru

Кабмін схвалив додаткову угоду з Єврокомісією до програми Twinning

Кабінет міністрів України схвалив проект додаткової угоди № 1 між Україною та Європейською Комісією до угоди про фінансування програми "Twinning і технічна допомога для підтримки Європейської політики сусідства" від 30 листопада 2011 р

Кабінет міністрів України схвалив проект додаткової угоди № 1 між Україною та Європейською Комісією до угоди про фінансування програми "Twinning і технічна допомога для підтримки Європейської політики сусідства" від 30 листопада 2011 р. Про це йдеться у розпорядженні уряду № 1185-р від 26 листопада 2014 р.

"Схвалити проект додаткової угоди № 1 (у формі обміну листами) між урядом України та Європейським союзом, представленим Європейською Комісією, до угоди про фінансування програми "Twinning і технічна допомога для підтримки Європейської політики сусідства" (ENPI/2010/022-315) від 30 листопада 2011 р.", - йдеться у документі.

Також уряд уповноважив заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України - торгового представника України Валерія Пятницького підписати зазначену додаткову угоду.

Нагадаємо, в липні 2014 р. Кабмін також схвалив проект додаткової угоди між Україною і Європейським союзом до угоди про фінансування проекту " Twinning".

Twinning - це інструмент інституціональної розбудови і нова форма безпосереднього технічного співробітництва між органами влади держав - членів ЄС та країн-бенефіціарів. Twinning має на меті допомагати країнам-бенефіціарам покращувати та підсилювати адміністративне функціонування органів державної влади, їх структуру, людські ресурси, управлінський потенціал, що має сприяти апроксимації acquis communautaire (законодавство ЄС).

Визначальною рисою проекту Twinning є безпосередній обмін специфічним досвідом у окремо взятій сфері державного регулювання з метою впровадження норм та стандартів ЄС, передачу передової практики між державними органами країн - членів ЄС та їхніми партнерами-бенефіціарами, випрацювання унікального національного досвіду.