ua en ru

Кабмін оприлюднив звіт про виконання СА України з ЄС

Кабмін оприлюднив звіт про виконання СА України з ЄС Фото: прем'єр-міністр Арсеній Яценюк

Звіт містить інформацію про результати виконання порядку денного асоціації та СА України з ЄС з вересня 2014 по квітень 2015 р

Кабінет міністрів України оприлюднила звіт про виконання порядку денного асоціації та угоди асоціацію (УА) між Україною та Європейським союзом (ЄС). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

Звіт містить інформацію про заходи та результати виконання порядку денного асоціації та УА між Україною і ЄС, які відбулися в період з вересня 2014 р. по квітень 2015 р.

Так, серед пріоритетів порядку денного асоціації Кабмін вказав конституційну реформу, реформу системи запобігання та боротьби з корупцією, виборче законодавство, реформу системи правосуддя, реформу в сфері державного управління, дерегуляцію, реформу державних закупівель, податкову реформу і зовнішній аудит.

У звіті зазначено, що 12 місій експертів ЄС з оцінки плану дій щодо лібералізації візового режиму для України показали суттєвий прогрес у виконанні Україною відповідних критеріїв цього плану.

У сфері енергетики Україна домоглася прийняття закону "Про ринок газу", який спрямований на розвиток конкуренції на внутрішньому ринку. Також був схвалений план реформування газового сектора і розпочато проект з дослідження можливості приєднання енергосистеми України в європейські мережі.

Нагадаємо, в Києві сьогодні пройде саміт Україна-ЄС.