ua en ru

Ізраїль виступив проти угоди про перемир'я на південному заході Сирії

Ізраїль виступив проти угоди про перемир'я на південному заході Сирії Фото: Біньямін Нетаньяху (flickr.com/israelipm)

У Тель-Авіві переконані, що ця угода увічнює іранську присутність у Сирії

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль виступає проти угоди Росії і США з приводу перемир'я на південному заході Сирії через зміцнення позицій Ірану в регіоні. Про це повідомляє ізраїльське видання Haaretz.

Зокрема зазначено, що глава уряду Ізраїлю зробив цю заяву в ході прес-конференції після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

"Ізраїль виступає проти угоди про припинення вогню на півдні Сирії, яку досягли США і РФ, оскільки вона увічнює іранську присутність у цій країні", - йдеться в повідомленні.

Як повідомило виданню джерело в дипломатичних колах, Тель-Авів "усвідомлює намір Ірану" істотно розширити свою присутність у Сирії. Іран, за словами співрозмовника видання, зацікавлений не тільки у відправці своїх радників до Сирії, але і в розміщенні в цій країні своїх збройних сил, включаючи створення авіабази для іранських літаків і військово-морської бази для флоту.

"Це вже змінює картину в регіоні в порівнянні з тим, що там (у Сирії) було досі", - сказав чиновник.

Нагадаємо, угоду про перемир'я на південному заході Сирії досягнуто в результаті переговорів Росії і США 7 липня 2017 року. Тоді в переговорах також брали участь Ізраїль і Йорданія.