ua en ru

Іспанія - Україна: анонс матчу кваліфікації Євро-2016

Іспанія - Україна: анонс матчу кваліфікації Євро-2016 Надія збірної України - Ярмоленко і Коноплянка

Іспанія - Україна. Сьогодні збірна України проведе матч з одним з лідерів світового футболу, в якому постарається "не впасти обличчям у бруд". РБК-Україна анонсує поєдинок української національної збірної.

27 березня, 21:45
Севілья, "Рамон Санчес Пісхуан"
Іспанія - Україна

Вперше після ігор плей-офф Чемпіонату світу проти Франції збірна України грає з командою топ-рівня. Враховуючи те, що з групи у фінальну частину Євро виходять три команди, сьогоднішній поєдинок не має надто радикального турнірного значення. У нас ще будуть ігри з лідерами словаками і домашня зустріч з "червоною фурією", які будуть більш важливими. Зараз і поразка може ніяк не вплинути на турнірну боротьбу. Але програвати іспанцям треба так, щоб потім було не соромно.

Ніхто не буде заперечувати, що Іспанія - команда вища класом, ніж Україна. Тут і діючі чемпіони світу та Європи, переможці Ліги Чемпіонів, номінанти на "Золотий м'яч". Тим не менш, в команді Вісенте дель Боске є проблеми і цими проблемами можна користуватися. В першу чергу, у іспанців ослабла атака і центр поля. Отримав травму Дієго Коста, втратив форму колишній основним Алькасер. В центрі поля тільки відновився Бускетс, а Іньєста не дуже схожий на самого себе. А ось в обороні у іспанців все дуже міцно - Рамос і Піке в останньому "Ель Класіко" показали, що вміють витягнути свою команду з будь провальної гри в обороні.

В України також є деякі проблеми. Особливо в центрі поля. Отримав травму Сидорчук, що послабило захисний потенціал української команди в півзахисті. Тому що на його місце повноцінної заміни немає. Едмар і Тимощук без ігрової практики. Рибалка вперше викликаний в збірну. А стримування в центрі поля - одне з ключових завдань у цьому матчі. Можна припустити, що Фоменко довірить місце в центральному колі Гармашу, який нещодавно відновився від травми, що не викликає сильного оптимізму.

А ось гарна форма українських "крил" Ярмоленко і Коноплянки дозволяє розраховувати на забиті голи. Обидва гравця в останніх клубних матчах вели своїх колег і були результативними. Можна сміливо розраховувати на те, що в грі проти такого суперника Женя та Андрій захочуть показати себе з максимально якісної сторони.

В цілому, до матчу з Іспанією українці підходять в стані легкої надії. Перший матч плей-офф з французами показав, що ми вміємо грати з сильними суперниками. Принаймні, один подібний матч можемо видати. І сьогодні саме той випадок, коли можна викластися і здивувати іменитого суперника і всю світову футбольну громадськість.

Додамо, що РБК-Україна проведе онлайн-трансляцію матчу Іспанія - Україна.