ua en ru

Імпортована "Укртатнафтою" нафта зберігатиметься в Одесі

Імпортована "Укртатнафтою" нафта зберігатиметься в Одесі Фото: "Укртатнафта"

При цьому "Укртатнафта" пригрозила "Укртранснафті" судом через невирішене питання з технологічною нафтою

ПАТ "Укртатнафта" (м. Кременчук, Полтавська обл.) заявляє про те, що буде зберігати обсяги закуповуваних танкерних партій нафти в резервуарах компанії "Синтез Ойл" в Одесі та відвантажувати їх для переробки на своїх виробничих потужностях у міру переробки першої партії. Про це повідомили у прес-службі "Укртатнафти".

Як наголошується, на даний момент "Укртатнафта" не може прийняти закуплену танкерну нафту в повному обсязі, оскільки практично всі резервуари більше року заповнені технологічною нафтою ПАТ "Укртранснафта".

"У ситуації, що склалася, в ПАТ "Укртатнафта" є технічна можливість розмістити на заводі (Кременчуцький НПЗ, - ред.) тільки 30 тис. тонн з першої партії закупленої нафти. Решта обсягів танкерної поставки будуть зберігатися у резервуарах компанії "Синтез Ойл" в Одесі та відвантажуватися в міру переробки першої партії", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в "Укртатнафті", на даний момент ПАТ "Укртранснафта" не розраховується за зберігання своєї нафти, не вирішує питання про її переробку і не пропонує іншого технічно здійсненного рішення.

При цьому "Укртатнафта" зажадала від "Укртранснафти" вирішити питання з технологічною нафтою і звільнити резервуарні парки НПЗ. "В іншому випадку додаткові витрати компанії будуть у судовому порядку стягнуті з ПАТ "Укртранснафта"", - наголосили у прес-службі.

Як повідомлялося, в червні ц.р. "Укртатнафта" зажадала від "Укртранснафти" розрахуватися за зберігання нафти і звільнити резервуари. У відповідь "Укртранснафта" зажадала повернення технологічної нафти із Кременчуцького НПЗ.

Нагадаємо, у вересні "Укртатнафта" почала поставляти казахську нафту з Одеси до Кременчука залізницею.

Напередодні НАК "Нафтогаз України" запропонував Кабінету міністрів продати 385 тис. тонн технологічної нафти, яка знаходиться в резервуарах групи "Приват" Ігоря Коломойського.

Раніше Кабмін доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості та НАК "Нафтогаз України" забезпечити використання технологічної нафти ПАТ "Укртранснафта", яка зберігається на потужностях ПАТ "Укртатнафта", для виробництва нафтопродуктів в установленому порядку для потреб ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби.