ua en ru

Гройсман закликав нардепів давати показання по справі Єфремова

Гройсман закликав нардепів давати показання по справі Єфремова Фото: Олександр Єфремов

Голова ВР вважає, що нардепи повинні бути публічними

Голова Верховної ради України Володимир Гройсман закликав народних депутатів давати показання по справі Олександра Єфремова, якого підозрюють у низці злочинів. Про це Гройсман повідомив за підсумками засідання експертної групи з питань підготовки законопроекту "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується інформації ГПУ, ми доводимо цю інформацію про необхідність надання (свідчень у справі Єфремова, - ред.) або відвідування прокуратури в апарат парламенту і до парламентарів, щоб дати пояснення по тим чи іншим причинам. Вважаю, що обов'язком кожного громадянина, в тому числі народного депутата, є виконання закону. Якщо правоохоронці та прокуратура запрошують, туди потрібно прийти, треба бути відкритим, публічним", - зазначив Грйсман.

Нагадаємо, 14 лютого 2015 р. ГПУ спільно з СБУ затримала Єфремова. 16 лютого Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці або заставу 3,7 млн грн. Проте пізніше стало відомо, що за Єфремова внесено заставу, але ГПУ пред'явила йому нові звинувачення, зокрема, у розпалюванні міжнаціонального конфлікту.