ua en ru

Гройсман запропонував створити робочу групу для розробки закону про місцеві вибори

Гройсман запропонував створити робочу групу для розробки закону про місцеві вибори Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман запропонував створити робочу групу для розробки пропозицій до законопроекту про місцеві вибори. Про це він повідомив під час засідання Експертної групи з питань підготовки законопроекту "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", передає прес-служба Ради.

"Він запропонував створити в рамках Експертної групи робочу групу під головуванням народного депутата Олександра Черненка, яка безпосередньо буде розробляти пропозиції до законопроекту про місцеві вибори. Результати цієї роботи мають бути представлені членам Експертної групи на її засіданні орієнтовно 12 травня ц. р.", - йдеться в повідомленні.

Під час засідання експерти відзначили необхідність враховувати те, що почала роботу Конституційна комісія, яка повинна напрацювати зміни до Конституції в частині децентралізації вже найближчим часом.

Також йшлося і про те, що слід взяти до уваги обмеженість часу, який залишається до виборів, що ускладнить підготовку до впровадження абсолютно нових підходів до формування виборчої системи.

Гройсман підкреслив, що з урахуванням всіх піднятих в ході обговорення питань головне завдання Експертної групи - знайти єдиний підхід до виборчого законодавства і, можливо, зробити перший крок до розробки Виборчого кодексу.

"Нам потрібно синхронізувати роботу Конституційної комісії та Експертної групи", - додав Гройсман.

Нагадаємо, Україна виступає за участь ОБСЄ у місцевих виборах на Донбасі.