ua en ru

Гройсман готовий скликати позачергове засідання Ради

Гройсман готовий скликати позачергове засідання Ради Фото: спікер Ради Володимир Гройсман

Фракції коаліції проводять консультації по даті і порядку позачергового засідання

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман підтвердив готовність скликати народних депутатів для проведення позачергового пленарного засідання, як тільки депутатські фракції коаліції сформують узгоджену позицію щодо цього питання. Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського парламенту.

"Фракції коаліції зараз продовжують консультації щодо узгодження можливої дати найближчого пленарного засідання та відбору змістовних питань для внесення до порядку денного. На сьогоднішній день, згідно інформації фракцій, саме з цією метою значна кількість народних депутатів працюють з виборцями в округах, проводять прийоми, зустрічі тощо", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, станом на сьогодні від більшості фракцій коаліції, а також від фракції "Опозиційний блок" надійшли пропозиції, у більшості з яких пропонується продовжити роботу народних депутатів з виборцями в округах, а пленарні засідання запланувати провести в серпні.

Крім того, 27 липня на ім'я голови ВРУ надійшло офіційне звернення від фракції "Радикальної партії Олега Ляшка" з пропозицією провести позачергові засідання 30-31 липня. Фракція, зокрема, запропонувала під час цих засідань заслухати керівництво Збройних Сил України, а також розглянути низку кадрових питань. Відповідний лист було перенаправлено керівництву інших фракцій, але не отримало їх загальної підтримки, зазначили в прес-службі ВРУ.

Нагадаємо, 16 липня Верховна Рада продовжила другу сесію парламенту до 1 вересня 2015 р.