ua en ru

У Греції радять туристам запастися готівкою

У Греції радять туристам запастися готівкою Фото: Греция

Вкладники зняли з банківських депозитів 2 млрд євро за 3 дні

Туристам, котрі збираються на відпочинок до Греції, влада країни рекомендує брати з собою достатню кількість готівки "на екстрений випадок". Це викликано загостренням економічної ситуації, яка може призвести до страйків і затримок авіарейсів, збитки за які авіакомпанії не компенсують, повідомляє Times.

"У Греції почалася "фінансова паніка". З 15 по 18 червня з депозитів грецьких банків було знято в цілому 2 млрд євро. Грецькі банки, можливо, не будуть працювати в понеділок, 22 червня. На цей день запланований позачерговий саміт ЄС, де ключовим питанням стане тема боргових проблем Греції", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що про скликання саміту оголосив напередодні глава Європейської ради Дональд Туск, ключовим питанням стане обговорення дій, які допоможуть не допустити дефолту Греції.

Відзначається, що якщо Греція до 30 червня не виплатить близько 1,5 млрд євро за кредитом Міжнародного валютного фонду (МВФ), їй загрожує дефолт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас вважає позитивним рішення провести 22 червня екстрену нараду з проблем країни.