ua en ru

ГПУ відкрила справу проти глави НАБ, - нардеп

ГПУ відкрила справу проти глави НАБ, - нардеп Фото: Артем Ситник

Главу Антикорупційного бюро Ситника спіймали на корупції

Генеральна прокуратура України (ГПУ) розпочала досудове розслідування проти очільника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, якому попередньо інкримінують кримінальне правопорушення за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Про це у своєму Facebook повідомив народний депутат України Віталій Купрій.

"Після мого звернення до ГПУ перший заступник Генпркурора Юрій Севрук розпочав досудове розслідування проти очільника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника. Ситнику попередньо інкримінують кримінальне правопорушення за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України", - йдеться у повідомленні.

Керівника Антикорупційного бюро Ситника спіймали на корупції!Після мого звернення до ГПУ перший заступник Генпркурора ...

Posted by Виталий Куприй on 13 августа 2015 г.

Нардеп повідомив, що 29 липня в ЗМІ з'явилась інформація, що Ситник включив свою дружину Анну Ситник і "таємничу" радницю Ірину Данько до складу офіційної делегації для поїздки до Великобританії.

"Спочатку очільник НАБ говорив, що Анна Ситник входила до офіційної делегації. Проте згодом почав переконувати, що вона їхала як "приватна особа і за свій рахунок". Разом з тим, за декларацією в 2014 році офіційний дохід пані Ситник склав лише 113 тис. грн.", - написав нардеп.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в СБУ підтвердили затримання депутата Київради за хабар.