ua en ru

ГПУ повідомила про підозру судді Полтавської обл. за неправомірне рішення щодо "Автомайдану"

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру судді Комсомольського міського суду Полтавської області за неправомірне рішення щодо учасника "Автомайдану". Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Заступником генерального прокурора України складено повідомлення про підозру судді Комсомольського міського суду Полтавської області у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудної постанови, вчинене в інших особистих інтересах) КК України", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що суддя, всупереч вимогам чинного законодавства, розглядаючи адміністративну справу відносно учасника "Автомайдану", виніс завідомо неправосудну постанову про визнання його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 122-2 КУпАП.

"В результаті таких злочинних дій... заподіяна істотна шкода у вигляді порушення законних прав, свобод та інтересів громадянина, який протягом 3 місяців незаконно позбавлений права керувати транспортними засобами", - зазначили в ГПУ.

Нагадаємо, в середині лютого прокуратура Київської області порушила справу проти 2 суддів, які приймали рішення по "Автомайдану".