ua en ru

ДПС назвала причину черг на пунктах пропуску в зоні АТО

ДПС назвала причину черг на пунктах пропуску в зоні АТО Фото: Олег Слободян

Пасажирський потік через лінію розмежування збільшився після припинення активних боїв

Державна прикордонна служба (ДПС) назвала причину черг на пунктах пропуску на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції (АТО). Про це сьогодні на брифінгу повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України (ДПС) - прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"З середини жовтня спостерігається поступове збільшення пасажиро-транспортного потоку через контрольні пункти в'їзду-виїзду в зоні проведення АТО. Головною причиною скупчення автотранспорту є відносно спокійна обстановка і припинення активних бойових дій в регіоні", - повідомив Слободян.

За його словами, щоб стабілізувати ситуацію, Держприкордонслужба відпрацьовує ряд заходів щодо прискорення оформлення транспорту без зниження рівня безпеки.

Він підкреслив, що вивчається питання відкриття нових пунктів на маріупольському та лисичанському напрямках в зоні АТО. За словами Слободяна, за останні дні ситуацію все ж вдалося стабілізувати.

Держприкордонслужба попросила громадян стежити за повідомленням про черги та вибирати ті пункти пропуску, де спостерігається найменша завантаженість, а також для прискорення роботи подавати паспорта без обкладинок співробітникам, які працюють на КПВВ.

Нагадаємо, станом на ранок 11 листопада майже 1 тис. автомобілів стояли в черзі на пунктах пропуску в зоні АТО.