ua en ru

Майже 1 тис. автомобілів стоять у чергах на пунктах пропуску в зоні АТО

Майже 1 тис. автомобілів стоять у чергах на пунктах пропуску в зоні АТО Фото: пункт пропуску АТО

Крім того, в Станиці Луганській 200 чоловік чекають оформлення

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) майже 1 тис. автомобілів стоять у чергах на контрольних пунктах пропуску в'їзду-виїзду на лінії розмежування з окупованими територіями. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби (ДПС) України.

"Станом на ранок на КПВВ "Зайцеве" вже чекало оформлення близько 300 транспортних засобів, які прямують на в'їзд з неконтрольованої території. Черга на виїзд відсутня. На КПВВ "Георгіївка" черга на в'їзд з неконтрольованої території становить 120 автомобілів, а на виїзд вже зібралося більше 150 автомобілів. Збільшилася чергу на КПВВ "Новотроїцьке" - 500 транспортних засобів на в'їзд і 80 на виїзд. Невелике скупчення транспорту на КПВВ "Гнутово": 80 на в'їзд і 20 на виїзд", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, в цілому в чергах на пунктах пропуску стоять 950 автомобілів.

"Крім того, на контрольному пункті "Станично-Луганське" 200 осіб чекали на оформлення до неконтрольованої території", - додали в ДПС.

Загалом прикордонники назвали напружену обстановку в контрольних пунктах на лінії розмежування в зоні АТО, пов'язана з пропуском осіб. Це пов'язано зі значним пасажиро-транспортним потоком.

Загалом за минулу добу через контрольні пункти пройшли таку кількість осіб і транспортних засобів: КПВВ "Зайцеве" - 7100 осіб і 1200 транспортних засобів; КПВВ "Георгіївка" - 2800 осіб та 800 транспортних засобів; КПВВ "Новотроїцьке" - 6600 чоловік і 2400 транспортних засобів; КПВВ "Гнутово" - 2800 чоловік і 500 транспортних засобів; КПВВ "Станично-Луганське" - 1700 осіб.

Відзначимо, на даний момент у Донецькій області працюють 4 пункту пропуску, у Луганській області - тільки пішохідний перехід у Станиці Луганській.

Прикордонна служба спільно з Донецькою облдержадміністрацією та штабом АТО обговорювала можливість відкриття нових пунктів, проте вчора губернатор Донецької області Павло Жебрівський виключив можливість відкриття нових пунктів пропуску на лінії розмежування, якщо обстріл бойовиків будуть продовжаться.

У свою чергу губернатор Луганської області Георгій Лою вчора заявляв про можливе закриття єдиного пункту пропуску в Станиці, однак сьогодні вже змінив своє рішення.