ua en ru

У Держтелерадіо розповіли, що буде з ОДТРК

У Держтелерадіо розповіли, що буде з ОДТРК Глава Держтелерадіо Олег Наливайко

Можливо, з'явиться третій канал у системі НСТУ

Державний комітет телебачення і радіомовлення України розглядає два варіанти розвитку регіонального мовника - створення окремого телеканалу чи кореспондентських пунктів при Національній суспільній телерадіокомпанії України (НСТУ). Про це РБК-Україна повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

"Є кілька проектів. Є проект, де має бути ще канал, на якому будуть, от польська колега розповідала, представлені територіальні громади в системі НСТУ, чи це все-таки будуть розширені корпункти, студія продакшн, які робитимуть на Національну компанію ту чи іншу частину контенту", - розповів Наливайко.

За словами голови Держкомтелерадіо, в законі про суспільне телебачення і радіомовлення України закладена можливість створення третього телеканалу.

"У законі записано, що має бути не менше двох каналів (суспільно-політичний і культурно-освітній, - ред.), які передбачають, що може бути третій канал. Ось третій канал сьогодні, я думаю, що це буде звучати на конференції ("Реорганізація державних ТРК і створення НГТУ: регіональний вимір", - ред.) у колег, які говорять, що от саме третій канал повинен бути для територіальних громад, регіональних. Це ще дискусія, робоча група працює", - підсумував Наливайко.

Нагадаємо, наглядова рада при НСТУ буде створена до жовтня в кілька етапів.