ua en ru

Держкомтелерадіо пропонує створити Центр перепідготовки кадрів ОДТРК

Держкомтелерадіо пропонує створити Центр перепідготовки кадрів ОДТРК Фото: Олег Наливайко

Центр сформують на базі кількох профільних вишів

Державний комітет телебачення і радіомовлення України в рамках переходу до суспільного мовника пропонує створити Центр перепідготовки кадрів державних ОДТРК. Про це в ході конференції "Реорганізація державних ТРК і створення НСТУ: регіональний вимір" повідомив голова Держтелерадіо Олег Наливайко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дуже гостро стоїть питання, що буде з нашими колегами, які сьогодні працюють в системі ОДТРК. І, до речі, минулого тижня у Львові в рамках святкування 60-річчя факультету журналістики прозвучала така ініціатива - на базі 3-4 навчальних вишів, провідних факультетів журналістики, зробити центр перепідготовки, щоб міняти не тільки менеджерські знання, редакторські знання, а міняти в голові психологічні моменти", - зазначив Наливайко.

При цьому гендиректор НТКУ Зураб Аласанія висловив готовність створити окремий навчальний заклад для перепідготовки кадрів. "Якщо навіть цього не відбудеться з вишами України, ми зробимо це самі, всі разом з вами зробимо один навчальний центр, постійно діючий", - зазначив Аласанія.

Нагадаємо, раніше в Держкомтелерадіо назвали співпрацю з російськими ЗМІ колаборацією.

Як повідомлялося, обласні ТРК пропонують зробити частиною суспільного мовлення.