ua en ru

Державіаслужба заблокувала додаткові польоти airBaltic в Україну

Державіаслужба заблокувала додаткові польоти airBaltic в Україну Фото: airBaltic

Авіаперевізник хотів збільшити частоту польотів до аеропорту "Бориспіль" на шість рейсів на тиждень з нічною стоянкою в Києві

Державна авіаційна служба України не видала латвійській авіакомпанії airBaltic дозвіл на виконання додаткових рейсів Рига-Київ в аеропорт "Бориспіль". Про це йдеться в листі в.о. міністра транспорту Латвії Ріхардса Козловскіса на адресу міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського, передає прес-служба Avianews.com.

Так, повідомляється, що авіаперевізник хотів збільшити частоту польотів до "Борисполя" на шість рейсів на тиждень з нічною стоянкою в Києві з 20 листопада.

"У листі Козловскіса, який є в розпорядженні видання, підкреслюється, що зацікавленість в більшій кількості польотів Рига-Київ висловив і аеропорт "Бориспіль". Незважаючи на отримання позитивної відповіді від представників української влади, Державіаслужба заявила, що не готова надати запитувані права", - йдеться в документі.

У зв'язку з цим Козловскіс попросив у свого українського колеги підтримки у вжитті необхідних заходів для перегляду рішення Державіаслужби для вирішення даного питання в рамках взаємної зацікавленості.

За даними Аvianews.com, airBaltic запитувала необхідні слоти у "Борисполя" і отримала позитивну відповідь.

На це відреагували "Міжнародні авіалінії України", які у своєму листі на адресу керівництва "Борисполя" вказали, що виконання рейсів з нічною стоянкою "суперечить інтересам як аеропорту "Бориспіль", так і авіакомпанії МАУ, а отже національним інтересам України".

Окрім того, згідно з інформацією прес-служби, airBaltic запитувала слоти у вечірній непіковий час з прильотом до "Борисполя" о 23:15 і вильотом в 2:45 ночі.

"Таким чином, рейси дозволили б завантажити потужності аеропорту в той час, коли термінал пустує, і не конкурували б з рейсами МАУ, оскільки в українського авіаперевізника розліт виконується в інші тимчасові проміжки", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Раніше повідомлялося, що Комісія з розгляду питань щодо прав на експлуатацію повітряних ліній Державної авіаційної служби України (Державіаслужба) рекомендувала позбавити авіакомпанію "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) низки ліцензій на експлуатацію повітряних ліній.

В листопаді Господарський суд Києва зобов'язав МАУ виплатити Державіаслужбі 25,6 млн гривень заборгованості.