ua en ru

Глава НАБ не виключає переголосування у формуванні Ради громадського контролю

Глава НАБ не виключає переголосування у формуванні Ради громадського контролю Фото: Артем Ситник

Сьогодні чекати результатів голосування не варто

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБ) Артем Ситник не виключає переголосування у конкурсі на формування Ради громадського контролю. Про це він заявив сьогодні в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

В ході брифінгу учасники конкурсу на формування Ради громадського контролю показали відео, на якому видно, що проголосувати за кандидатів на сайті НАБ можна неодноразово з різних браузерів, що говорить про відсутність достовірності голосування і ставить під сумнів легітимність його результатів, у зв'язку з чим 15 з 48 претендентів готові зняти свої кандидатури з конкурсу.

"Я готовий зустрітися з усіма представниками громадських організацій, які взяли участь у конкурсі ... і я не виключаю того, що ми будемо робити переголосування", - заявив директор НАБ.

За словами Ситника, це питання для нього не є принциповим.

"Єдине, що принципово, щоб ми якомога швидше запустили не громадська рада, а конкурсну комісію, оскільки у мене в принципі все вже готове і буквально ще дві доби і ми закінчимо працювати над документами на посади детективів, і я чекаю три особи від громадської ради. Без них я не можу і не хочу починати", - підкреслив він.

За підсумками брифінгу учасники дискусії домовилися зустрітися сьогодні в 23:00 і обговорити ситуацію, що склалася з онлайн-голосуванням.

При цьому директор НАБ зазначив, що сьогодні чекати результатів голосування не варто.

Відзначимо, напередодні Президент України Петро Порошенко доручив взяти під державну охорону будівлі Національного антикорупційного бюро України.