ua en ru

Генсек ООН у виступі на сесії ПАРЄ обійшов стороною агресію РФ

Генсек ООН у виступі на сесії ПАРЄ обійшов стороною агресію РФ Фото: генеральний секретар ООН Пан Гі Мун

Українська делегація в ПАРЄ розкритикувала виступ Пан Гі Муна

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун у виступі на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) обійшов стороною агресію Російської Федерації. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Виступає генсек ООН Бан Кі-мун. Згадав Україну, необхідність підтримати територіальну цілісність і боротьбу з корупцією. Спасибі, звичайно. А навіщо було в Москву на парад їхати? Може, тому, що ні слова у виступі про російську агресію і анексію Криму?" - написав Ар'єв.

Виступає генсек ООН Бан Кі-мун. Згадав Україну, необхідність підтримати територіальну цілісність та боротьбу з корупцією...

Posted by Volodymyr Ariev on 23 Июнь 2015 г.

Розкритикували виступ Пан Гі Муна і інші українські політики, зокрема уповноважений Президента України з врегулювання конфлікту на Донбасі, нардеп Ірина Геращенко, а також народний депутат, делегат ПАРЄ Марія Іонова.

Так Ірина Геращенко назвала виступ генсека ООН беззубим.

"Це просто беззубе і неактуальне виступ, щоб усім сподобатися - і в результаті всіх розчарувати. Ні слова про анексію Криму, ні слова про агресію РФ проти України. Просто про конфлікт на Сході і права людини", - написала у своєму Facebook.

За її словами, саме перед тим, як українська делегація повинна була поставити запитання, обговорення припинилося.

"Пані Брассер врятувала пана Гі Муна від незручних запитань", - зазначила Геращенко.

Беззубий виступ Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна на сесії ПАРЄ. І це не має жодного зв'язку з політкоректність і д...

Posted by Iryna Gerashchenko on 23 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, вчора, 22 червня, в Страсбурзі відкрилася сесія ПАРЄ, яка триватиме до 26 червня. Завтра, 24 червня, на сесії буде підніматися питання про повноваження російської делегації.