ua en ru

"Газпром" виставив "Нафтогазу" рахунок на 2,5 млрд доларів за невибраний газ в III кварталі

"Газпром" виставив "Нафтогазу" рахунок на 2,5 млрд доларів за невибраний газ в III кварталі Фото: Олексій Міллер

"Газпром" очікує оплати рахунка протягом 10 днів

ПАТ "Газпром" 19 січня направив НАК "Нафтогаз України" рахунок на оплату газу, невибраного українською компанією в 3 кварталі 2015 року за умовою "бери-або-плати". Про це повідомляє прес-служба "Газпрому".

"У відповідності з чинним між "Газпромом" і "Нафтогазом України" контрактом купівлі-продажу газу, покупець зобов'язаний щорічно сплачувати мінімальну річну кількість (МГК) газу. Виходячи з умов контракту, МГК в 3 кварталі 2015 року склало 10,485 млрд куб. м газу", - йдеться в повідомленні.

Газпром" очікує на суму 2,549 млрд доларів оплати рахунка протягом 10 днів.

"Україна в 2015 році фактично відмовилася від закупівель російського газу в третьому кварталі, таким чином, жодних домовленостей про незастосування правила "бери-або-плати" в цьому періоді не було", - зазначив голова Правління ПАТ "Газпром" Олексій Міллер.

Нагадаємо також, що "Нафтогаз" законтрактував 1,7 млрд куб. м. газу в п'яти європейських постачальників за кредитом ЄБРР.

"Всього у грудні 2015 і січні 2016 "Нафтогазом" було проведено 27 процедур закупівлі, з яких 17 були визнані такими, що відбулися, в результаті яких компанія законтрактував сумарно близько 1,7 млрд куб. м газу для постачання в період з грудня 2015 року по березень 2016 року", - йдеться в повідомленні прес-служби компанії.