ua en ru

Fitch прогнозує прискорення світової економіки до 2,6% в 2016

Fitch прогнозує прискорення світової економіки до 2,6% в 2016 Фото: Fitch Ratings

Одним із головних ризиків є сильний вплив можливого підвищення ставок ФРС

Міжнародне рейтингове агентство Fitch прогнозує прискорення зростання світової економіки в 2016 році до 2,6% в порівнянні з 2,3% в 2015, повідомляє прес-служба агентства.

У повідомленні говориться, що прискорення пояснюється серед іншого меншим, ніж очікувалося, падінням економіки Бразилії і стабілізацією в Росії, одночасно з триваючим уповільненням Китаю.

За даними агентства, основним ризиком для глобальної економіки є посилення уповільнення економіки Китаю і сильний вплив можливості підвищення відсоткових ставок США.

Рейтингові прогнози на 2016 рік для розвинених країн поліпшуються для більшості секторів, тоді як для ринків, що розвиваються, - навпаки погіршуються. В цілому, для 27% секторів прогноз на даний момент негативний, що вище показника на початку 2015 року (14%).

Під особливим тиском, як зазначає Fitch, знаходяться енергетичні та сировинні ринки, роздрібна торгівля і банківські системи багатьох країн і Канади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Світовий банк знизив прогноз середньої ціни на нафту марки Brent на 2016 рік з 51 долара за барель до 37. Фінансова організація очікує, що до кінця поточного року ціна на нафту підніметься з поточного рівня, при цьому ризик подальшого зниження збережеться.