ua en ru

ФДМУ готовий продати близько 1300 українських підприємств

Фонду державного майна України (ФДМУ) готовий продати 1255 українських підприємств.

Фонду державного майна України (ФДМУ) готовий продати 1255 українських підприємств. Про це 9 жовтня на засіданні колегії фонду повідомив його очільник Дмитро Парфененко, передає прес-служба відомства.

"Україна має потужний приватизаційний ресурс. Окрім двох підприємств, які традиційно вважаються фаворитами приватизаційних перегонів - Одеського припортового та Турбоатома - є ще сотні об'єктів, які Фонд державного майна готовий успішно продати. Це, передусім, підприємства енергетичної галузі, які мають бути передані Фонду на приватизацію від Мінпаливенерго та підприємства із так званого забороненого списку. Це 1255 нових підприємств, які можуть піти на приватизацію і знайти інвестора, коли парламент, звісно, уже новий, дасть на це згоду", - повідомив голова ФДМУ.

За словами Парфененка, наразі одним із пріоритетів діяльності фонду є активна робота з підготовки об'єктів до приватизації, "щоб після прийняття відповідних рішень на вищому державному рівні провести її максимально ефективно".

Нагадаємо, у липні 2014 р. Кабінет міністрів України затвердив розпорядження, яким включив до списку об'єктів, що підлягають приватизації, 164 об'єкти.