ua en ru

Європарламент засуджує візит французьких депутатів до Криму

Європарламент засуджує візит французьких депутатів до Криму Фото: ЄС

Візит не відповідає позиції Європарламенту

У Європейському парламенті засуджують візит французьких представників Європарламенту в Крим. Про це в ході брифінгу заявив депутат Європарламенту від Литви Петрас Ауштрявічюс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми бачили в українській пресі оголошення про візит групи французьких членів Європейського парламенту в Крим. Я хочу зізнатися, що це не відповідає позиції Європарламенту. Ми цей візит засуджуємо. Він абсолютно не збігається з баченням ЄС. Це приватний візит і ніякого відношення до позиції ЄС щодо Криму не має. Крим анексований РФ і залишається легальною частиною України", - заявив Ауштрявічюс.

Він також зазначив, що в Європарламенті підготують річний звіт щодо ситуації з порушенням прав в анексованому Росією Криму та окупованій частині Донбасу.

"Ми в Європарламенті продовжуємо проводити публічні слухання щодо порушення прав людей у ​​анекслованому Криму, а також на сході України. Ми шукаємо більш ефективного обміну думок з громадянським суспільством, народними організаціями та українською владою. Ми повинні підготувати щорічний звіт щодо цієї ситуації", - сказав депутат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС Франції вважає візит своїх депутатів до Криму порушенням міжнародного права.