ua en ru

Єврокомісія запропонувала Німеччині розмістити близько 9 тис. біженців

Єврокомісія запропонувала Німеччині розмістити близько 9 тис. біженців Фото: біженці в Середземному морі

Німеччина готова розмістити біженців

Європейська комісія в рамках розподілу квот запропонувала Німеччині прийняти близько 9 тисяч біженців із-за складного становища середземноморських країн. Про це повідомляє DW.

"Мова йде про надзвичайну міру, враховуючи той факт, що середземноморські країни опинилися в дуже складному становищі", - сказав у Брюсселі єврокомісар з внутрішніх справ і питань міграції Дімітріс Аврамопулос.

За його словами, всього в 23 країнах Євросоюзу передбачається розмістити 40 тисяч біженців. Це стосується вихідців із Сирії і Еритреї, які потребують захисту світового співтовариства.

Однак експерти сумніваються в тому, чи вдасться Єврокомісії реалізувати свої плани. Деякі країни, в тому числі Польща і Франція, вкрай скептично ставляться до пропозицій ЄС. Великобританія, Ірландія і Данія в зв'язку з особливими домовленостями взагалі виключені з системи квот.

У той же час Німеччина вже висловила готовність створити 8763 місця для розміщення біженців.

"Ми внесемо свій внесок. Сподіваємося, що й інші країни Євросоюзу будуть готові взяти на себе частину відповідальності", - заявив у Берліні уповноважений уряду ФРН з питань інтеграції іноземців Айдан Эзогуз.

Крім розподілу вже знаходяться в країнах ЄС 40 тисяч біженців, Єврокомісія планує прийняти 20 тисяч громадян з країн, охоплених конфліктами. У цьому випадку теж буде використана система квот.

Агентство AFP підкреслює, що для набуття чинності рішення Єврокомісії має бути підтримано 55% держав-членів ЄС, в яких проживає не менше 65% населення Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше в ЄС погодили операцію проти контрабандистів в Середземному морі.