ua en ru

Єврокомісія підтвердила публікацію звіту щодо безвізового режиму України з ЄС 15 грудня

Єврокомісія підтвердила публікацію звіту щодо безвізового режиму України з ЄС 15 грудня Фото: ЄС

У Єврокомісії відзначили, що невідомо, коли буде рішення про надання Україні безвізового режиму

Європейська комісія завтра, 15 грудня, представить звіт про виконання Україною умов для введення безвізового режиму з Європейським союзом (ЄС). Про це РБК-Україна повідомило джерело в Єврокомісії.

"Рішення точно не буде, і ніколи не планувалося зараз. Зараз тільки звіт Єврокомісії. Рішення за країнами членами ЄС. Коли воно буде невідомо. Очікується і очікувалося в наступному році", - додав співрозмовник.

Проте звіт Єврокомісії ще не означає прийняття рішення щодо скасування безвізового режиму

Відзначимо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про перенесення звіту Єврокомісії на 21 грудня.

У Міністерстві закордонних справ України офіційно заявили, що в даний час Єврокомісія оцінює виконання Україною критеріїв другої фази Плану дій візової лібералізації (ПДВЛ). "Конкретні терміни публікації звіту будуть визначені Єврокомісією, яка зараз продовжує роботу з відповідними органами виконавчої влади України, в тому числі і Мзс, за оцінкою виконання критеріїв ПДВЛ. І конкретні терміни публікації звіту будуть визначені Єврокомісією найближчим часом", - сказала РБК-Україна речник відомства Мар'яна Беца.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсенія Яценюк заявив, що Україна виконала всі умови Європейського союзу для введення безвізового режиму і очікує позитивного рішення Європейської комісії 15 грудня.