ua en ru

У ЄС схвалили продовження економічних санкцій проти РФ до кінця року

У ЄС схвалили продовження економічних санкцій проти РФ до кінця року Фото: Володимир Путін

Офіційне рішення може бути прийнято 22 червня

Комітет постійних представників країн-членів Європейського союзу схвалила продовження економічних санкцій проти Росії до січня 2016 року. Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела.

Остаточно рішення про продовження санкцій може бути прийнято на черговій зустрічі керівників міністерств закордонних справ країн Євросоюзу, яка відбудеться 22 червня 2015 р. в Люксембурзі. За даними видання, рішення про продовження санкцій планується прийняти в технічному порядку, тобто без додаткового обговорення.

Раніше повідомлялося, що США і країни ЄС завершують переговори щодо ухвалення нових санкцій щодо Росії. За даними джерел, нові додаткові заходи можуть торкнутися фінансового, енергетичного та оборонного секторів Росії.

Нагадаємо, 11 червня Європарламент проголосував за резолюцію, в якій закликав уряди країн ЄС продовжити санкції проти Росії. Депутати вважають, що довіра до Москви не може бути відновлена до виконання мінських угод та перегляду рішення про приєднання Криму.

"Якщо Росія продовжить дестабілізувати ситуацію на сході України і не відмовиться від незаконної анексії Криму, Євросоюз має посилити санкції та розглянути можливість надання оборонних озброєнь та іншої військової допомоги Україні", - йдеться в документі.