ua en ru

У ЄС і ООН закликали Київ до прозорого розслідування останніх вбивств

У ЄС і ООН закликали Київ до прозорого розслідування останніх вбивств Прес-секретар Верховного представника ЄС із зовнішньої політики Майя Косьянчич

Європейський Союз (ЄС) і Організація об'єднаних націй (ООН) закликає Київ до прозорих розслідувань у справах про вбивства політика Олега Калашникова, журналістів Олеся Бузини і Сергія Сухобока. Відповідні заяви зробили прес-секретар Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Майя Косьянчич і прес-секретар Управління ООН з прав людини Равина Шамдасани.

"Ми засуджуємо недавні вбивства журналістів Олеся Бузини і Сергія Сухобока, а також колишнього депутата Олега Калашникова. Ми закликаємо до незалежного і прозорого розслідування цих справ, щоб всі винні були притягнуті до відповідальності", - сказала Косьянчич.

Вона також ще раз нагадала на важливості свободи слова і свободи ЗМІ, в тому числі питань безпеки журналістів.

"Вбивства в Києві колишнього парламентарія Олега Калашникова і двох журналістів - Олеся Бузини і Сергія Сухобока викликають занепокоєння і повинні привести до оперативного, незалежного і викликає довіру розслідування, яке пролило світло на ці злочини і призвело до покарання винних", - заявила у свою чергу прес-секретар Управління ООН з прав людини.

Нагадаємо, глава МВС України Арсен Аваков пообіцяв провести ретельні розслідування вбивств Калашникова і Бузини.