ua en ru

Яценюк: Україна готова до взаємоприйнятного вирішення газового конфлікту з урахуванням ринку

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запевнив, що українська сторона на майбутніх газових переговорах готова до взаємоприйнятного рішення на основі ринкового формування ціни на газ і його транзит.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запевнив, що українська сторона на майбутніх газових переговорах готова до взаємоприйнятного рішення на основі ринкового формування ціни на газ і його транзит. Про це він заявив під час зустрічі з помічником державного секретаря США Вікторією Нуланд, передає прес-служба уряду.

"Глава уряду і помічник Держсекретаря США приділили особливу увагу питанням енергетичної безпеки. Арсеній Яценюк підтвердив готовність до продовження разом з Європейською Комісією переговорів з російською стороною щодо поставок природного газу з РФ", - йдеться в повідомленні.

Прем'єр-міністр зазначив, що українська сторона готова до взаємоприйнятного рішення на основі ринкового формування ціни на газ і його транзит.

Також під час зустрічі Яценюк висловив переконання в необхідності прийняття чинної Верховною Радою України пакету антикорупційних реформ, який виноситься на розгляд завтрашньої позачергової сесії парламенту.

Яценюк підтвердив налаштованість української сторони провести прозорі вибори до Верховної Ради України, за результатами яких має бути сформована міцна проєвропейська коаліція. Він підкреслив, що уряд має напрацьовані пакети податкової та бюджетної реформи, які будуть невідкладно подані на розгляд нового складу Парламенту.

Яценюк також обговорив з Нуланд питання співпраці з міжнародним співтовариством у наданні гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам та населенню, яке страждає від дій терористів на Донбасі. Прем'єр підкреслив необхідність неухильного виконання Російською Федерацією домовленостей з припинення вогню і окремо відзначив ключову важливість відновлення контролю над українсько-російським державним кордоном.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко і помічник держсекретаря США з питань Європи і Євразії Вікторія Нуланд сьогодні, 6 вересня, обговорили можливість збільшення фінансової допомоги для України і розширення військового співробітництва.