ua en ru

Японія планує розширити спектр проектів технічної допомоги Україні у сфері екології

Уряд Японії розширює спектр проектів технічної допомоги в Україні у сфері екології. Про це було сказано в рамках зустрічі міністра екології та природних ресурсів України Олега Проскурякова з керівництвом японського агентства міжнародного співробітництва "Джайка", передає прес-служба Мінприроди.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи розширення спектру проектів технічної допомоги японського уряду України, зокрема, у сфері екології, впровадження екологічно дружніх технологій, проведення в Україні програм з утилізації промислових відходів.

"Джайка" є урядовою організацією, координує надання допомоги іноземним державам у рамках програми уряду Японії "Офіційна допомога розвитку" (ОПР), що включає в себе надання грантової (безкоштовної), технічної допомоги, пільгових позик урядам іноземних держав. Головне завдання - сприяти економічному розвитку країн, що розвиваються, а також країн з перехідною економікою.

Читайте також: Японія планує перейняти досвід України у сфері адаптації сільського господарства на радіоактивно забруднених територіях