ua en ru

Янукович доручив протягом 2013 р. зменшити диференціацію цін на природний газ для населення

Президент України Віктор Янукович протягом 2013 р. доручив зменшити диференціацію цін на природний газ для населення. Про це йдеться в національному плані дій на 2013 рік щодо впровадження програми економічних реформ на 2010 - 2014 рр. "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", затвердженому указом Президента від 12 березня 2013 р. №128/2013.

Згідно документу, планується здійснити поетапний перехід від наявного механізму диференціації цін на газ щодо окремих категорій споживачів. Відповідальним за виконання призначено Національну комісію регулювання енергетики (НКРЕ).

Крім того, для забезпечення захисту прав споживачів, НКРЕ до червня має забезпечити надання гарантованими постачальниками природного газу споживачам мінімум один раз на рік інформації щодо їх прав, установлених цін відповідним категоріям споживачів тощо. Також постачальники мають надавати на запит споживача інформації щодо обсягів спожитого газу в минулому та поточному роках.

До липня НКРЕ та Міненерговугілля мають проконтролювати обов'язкове запровадження постачальниками природного газу функціонування кол-центрів для обслуговування споживачів.

Читайте також: Україні важко підтримувати нинішній рівень тарифів на газ для населення, - Азаров.