ua en ru

Повернення "Укртелекому" в держвласність коштуватиме державі в 10,5 млрд грн, - Рябченко

Повернення ПАТ "Укртелеком" в державну власність коштуватиме державі в 10,5 млрд грн. Про це заявив повідомив голова Фонду державного майна України Олександр Рябченко, повідомляє прес-служба ФДМУ.

"Якщо говорити про повернення "Укртелекому" в державну власність, то необхідно знати, що це обійдеться державі у 10,5 млрд грн. Це сума, яку інвестор сплатив на конкурсі і яку при розірванні договору купівлі-продажу необхідно повертати", - заявив Рябченко.

За його словами, конкурс з продажу ПАТ "Укртелеком", який відбувся у 2011 р., був "непростий, але це був вдалий продаж".

"Я дуже радий, що ми продали "Укртелеком", хоч були жорсткі суперечки, які зводилися до того, щоб почекати ще кілька років. Сьогодні його ціна значно менша", - сказав голова ФДМУ.

За його словами, на контролі ФДМУ знаходиться 12,5 тис. договорів купівлі-продажу, і Фонд використовує всі механізми, аби дати можливість інвесторам виконати свої зобов'язання, зберегти інвесторів на підприємствах.

"Якщо ми бачимо невиконання умов, то спочатку накладаємо штраф, робимо попередження, якщо й далі бачимо, що роботи не виходить, то тоді вже подаємо до суду про розірвання", - сказав Рябченко.

За словами керівника Фонду, важливо й те, що процес повернення підприємств в Україні не є політично заангажованим.

За інформацією Фонду, всього з початку приватизації було повернуто до держвласності 303 обєкти приватизації. З них - 83 пакети акцій, 53 - єдині майнові комплекси, 167 - об'єктів незавершеного будівництва. З повернутих об'єктів 163 обєкти продано повторно. На приватизовані підприємства вже надійшло близько 25 млрд грн. Така сума інвестицій запланована договорами до 2018 р.

Читайте також: Чистий прибуток "Укртелекому" за I кв. виріс до 16 млн грн